Hypnobirthing - Bewust Sereen bevallen

Wat is 'Bewust Sereen Bevallen'?

Het is een volledige prenatale cursus om je zwangerschap en bevalling ontspannen en bewust te beleven en waarbij we de partner actief betrekken.

Bewust Sereen bevallen werkt volgens de theorie en technieken van hypnobirthing, dit is een methode die aanstaande ouders voorbereidt op een ‘zachte’ geboorte en die eenvoudig en logisch is.

Niets kan je de perfecte bevalling beloven, maar Bewust Sereen Bevallen geeft je de hulpmiddelen mee om zo de beste bevalling voor jullie te bekomen.

Het bied je een frisse kijk op het geboorteproces en de kracht van vrouwen, waarbij je je zelfvertrouwen opbouwt, je angsten loslaat en steeds zelf de controle blijft behouden.


Waarom Bewust Sereen Bevallen?
 • Wil jij dat je partner actief betrokken is?
 • Wil jij angst en spanning kunnen omzetten in vertrouwen en ontspanning?
 • Wil jij zwanger zijn en bevallen positef ervaren?
 • Wil jij ademhalingstechnieken en relaxatietechnieken leren kennen?
 • Wil jij je zelfvertrouwen en angsten loslaten?
 • Wil jij volledig geïnformeerd zijn en in controle zijn?
 • JA... dan is Bewust Sereen Bevallen voor jouw bedoeld!

  Papa van Lara
  ' In de cursus leer je dat een man even belangrijk is dan de vrouw. Je kan je vriendin enorm hard steunen op de juiste manier en deze kan je al op voorhand oefenen.'
  Mama van Renée
  ' Door de relaxatiescripts en bijhorende hypnobirthing muziek leerde ik me diepgaand te ontspannen. Ik leerde de (op- en neerwaartse) ademhalingen die nodig zijn tijdens de arbeid en de persweeën. Ik leerde op mijn eigen instincten te vertrouwen. Dankzij de hulp en de ondersteuning van Ann voelde ik me beetje bij beetje helemaal klaar voor deze tweede bevalling.'
  Mama van Nathan
  ' Door de audio's en ontspanningstechnieken; kreeg ik meer zelfvertrouwen om de ervaring van bevallen op een rustige manier tegemoet te gaan. De ademhalingsoefeningen die ik van haar geleerd heb, hebben mij door enkele zware momenten gehaald. Voornamelijk omdat mijn bevalling helemaal niet gelopen is zoals verwacht. Nathan is met een keizersnede ter wereld gekomen en de hele tijd dat ik daar lag moest ik aan Ann denken en aan hoe ik moest ademen.'
  Mama van Jana
  ' De cursus heeft me echt geholpen om goed voorbereid, meer ontspannen en met meer vertrouwen naar de bevalling toe te leven. Dat de partner actief betrokken wordt, vonden wij een groot pluspunt.'

  Veel gestelde vragen

  Andere cursussen leren je hoe je om moet gaan met de pijn. Wij gaan er daarentegen van uit dat een bevalling niet pijnlijk hoeft te zijn als de moeder goed voorbereid en ontspannen is. Als de vrouw begrijpt hoe pijn wordt veroorzaakt, weet ze ook hoe ze het “angst-spanning-syndroom” kan omzetten in “vertrouwen-ontspannen-comfort” Het belang van een kalme en natuurlijke geboorte kan niet worden onderschat.

  Bewust Sereen Bevallen leert je een techniek aan van diepe ontspanning, speciale ademhaling en zoveel meer die je helpen een comfortabele bevalling te beleven, waardoor de moeder-kind band geoptimaliseerd wordt.

  In Bewust Sereen Bevallen is een belangrijke rol weggelegd voor de partner. Hij (of zij) helpt de moeder bij de ontspanning en aangeleerde technieken, zorgt dat de zij op haar gemak is, vormt het contact tussen haar en zorgverleners en ontvangt samen met haar het kindje zodra het geboren wordt. Ze leren mee over het geboorteproces, zodat ze bergrijpen wat er gebeurt.

  Zeker! De ontspannings- en andere technieken die je in de lessen leert, komen je altijd van pas, waar en op welke manier je baby ook geboren wordt. Mocht er een medische ingreep nodig zijn, dan zul je merken dat je beter in staat bent om dit op te vangen voor jou en je kind. Moeders met een geplande keizersnede melden dat ze voor, tijdens en na de ingreep volkomen ontspannen waren.

  Om de moeder te helpen zich diep te ontspannen. Omdat je er vaak naar luistert, wordt het een ‘gewoonte’ om je, zodra je de audio hoort, onmiddellijk diep te ontspannen, dus ook tijdens de bevalling! Maar ook voor je partner en baby brengt het een ontspanning, daar zij toch meeluisteren.

  Het kan ook afgespeelt worden na de geboorte voor hun baby of hunzelf, dit werkt ook zeer rustgevend.

  Niet nodig ! Het verwijst naar een diepe vorm van ontspanning, een natuurlijk bewustzijn waarbij lichaam en geest ontspannen zijn, je behoudt de controle over je lichaam en blijft alert. Het is hetzelfde gevoel dat je hebt als je dagdroomt of als je helemaal in een boek of film "zit" en je het gebeuren rondom je niet meer hoort.

  We leren je om je zelf heel diep te ontspannen. En dat is het. Meer niet! Je bent zo geconcentreerd op datgene waar je mee bezig bent, dat geluiden om je heen je niet afleiden. Je geboortepartner leert in de cursus hoe hij of zij je daarbij kan helpen. Als het nodig is, kun je helder reageren, want je neemt wél waar wat er om je heen gebeurt maar je laat je niet afleiden.

  Omdat we je de diverse technieken, theoriën en het geboorte proces grondig willen aanleren. En je volledig gecoached wordt om natuurlijk te bevallen. Je loopt toch ook geen marathon zonder een voorbereiding!

  In het algemeen zeggen we: zo vroeg mogelijk! Hoe eerder je start met de ontspannings- en visualisatie-oefeningen, des te langer jij en je baby er een voordeel van hebben. Maar het kan natuurlijk zijn dat je pas laat in je zwangerschap hoort over deze cursus of omdat het gewoon niet eerder lukte. Geen probleem!


  Cursus informatie
  Inbegrepen in de cursus:
  • 14 delen van ongeveer 1,5 uur (vrij in te plannen) geleid door een gediplomeerde HypnoBirthing docente
  • 2Audio's om thuis te oefenen
  • 3Alle lesmateriaal; cursus, schema’s, relaxatie, enz
  • 4Ondersteuning via e-mail of telefoon voor- tijdens en na de cursus
  • 4Extra ondersteuning bij een stuitligging, inleiding of een geplande keizersnede

  Er is een terugbetaling voorzien door het ziekenfonds en sommige verzekeringen betalen ook een deel terug.

  Na de terugbetaling van het ziekenfonds bedraagt de cursus €50 per deel.

   

  De ontspanningstechnieken die je leert kan je ook na de zwangerschap en de geboorte, nog op vele andere momenten in je leven toepassen.